+385981933015 info@energoatest.hr

Osposobljavanje za pružanje prve pomoći

Osposobljavanje radnika za pružanje prve pomoći predviđeno je Zakonom o zaštiti na radu.

Tvrtka ENERGOATEST d.o.o. Vam nudi tečaj prve pomoći za radnike u Vašim ili našim prostorijama, u terminima prilagođenima Vama!

Tečaj je moguće položiti online ili dolazimo u Vaše prostore! 

 

Ukoliko radnicima još niste osigurali osposobljavanje za pružanje prve pomoći za radnike, pozivamo Vas da nam se javite:

E-mail: info@energoatest.hr

Nazovite na: 098 19 330 15

Usluga je dostupna u cijeloj Hrvatskoj

 

Što je prva pomoć?

 

Prva pomoć je skup postupaka kojima se pomaže ozlijeđenoj osobi ili iznenada oboljeloj osobi na mjestu nesreće prije dolaska hitne pomoći ili drugih medicinskih djelatnika. Postupcima prve pomoći nastoji se otkloniti neposredna opasnost po život, umanjiti bol unesrećenog i pružiti osjećaj sigurnosti kod ozlijeđene osobe ili naglo oboljele osobe.

Nesreće se događaju svakodnevno, ne biraju ni mjesto, ni vrijeme. Moguće su u kući, na poslu, u parku, na zabavi, u javnom prometu. Osposobljavanje za pružanje prve pomoći za radnike osigurat će pravilno započinjanje spašavanja života i zbrinjavanje ozlijeđenog ili naglo oboljelog čovjeka. Tečaj prve pomoći za radnike osigurat će pravilne postupke prve pomoći o kojima ovisi daljnji tijek i uspješnost zbrinjavanja. Osposobljavanje za pružanje prve pomoći za radnike postaje sve značajnije u očuvanju života i zdravlja pojedinca, a zatim i cijele zajednice.

 

Zakonom o zaštiti na radu predviđen je broj osoba za polaganje prve pomoći za radnike.

 

Poslodavac je po navedenim propisisma dužan osigurati pružanje prve pomoći zaposlenicima ukoliko dođe do ozljede na radu ili iznenadne bolesti sve do upućivanja unesrećenog na liječenje u zdravstvenu ustanovi. U skladu s tim, poslodavac je dužan osigurati tečaj prve pomoći za radnike, a zatim i polaganje prve pomoći za radnike.

Osposobljavanje za pružanje prve pomoći za radnike je dužnost poslodavca. Poslodavac je dužan osigurati osposobljavanje određenog broja zaposlenika za tečaj prve pomoći za radnike te im staviti na raspolaganje svu potrebnu opremu.

U radnim prostorijama i na svakom radilištu u kojima istovremeno radi do 20 zaposlenika, najmanje 1 od njih mora proći osposobljavanje radnika za pružanje prve pomoći kao i polaganje prve pomoći za radnike.  Na svakih daljnjih 50 zaposlenika potrebno je da još po jedan zaposlenik prođe osposobljavanje radnika za pružanje prve pomoći kao i polaganje prve pomoći za radnike. Ukoliko postoji više radnih prostora s manjim brojem zaposlenika ovo pravilo se treba prilagoditi potrebama konkretnog slučaja, a sukladno elaboratu o procjeni rizika.

Osobama koje su položile polaganje prve pomoći za radnike mora se staviti na raspolaganje potrebna oprema.

Novčanom kaznom od 10.000 do 20.000 kuna kaznit će se za prekršaj poslodavac ako na propisani način ne organizira i ne osigura pružanje prve pomoći i medicinske pomoći.

Osposobljavanje za pružanje prve pomoći za radnike ima za cilj osposobiti djelatnike da samostalno i ovlašteno pruže prvu pomoć u slučaju ozljede na radu. Polaganje prve pomoći za radnike koristit će djelatnicima i u svakodnevnom životu, u situacijama u kojima pravilnim pružanjem prve pomoći mogu spasiti tuđi život.

Nakon tečaja prve pomoći za radnike, izdaje se uvjerenje o osposobljenosti radnika za pružanje prve pomoći na radu.

 

E-mail: info@energoatest.hr

Nazovite na: 098 19 330 15

 

Tečaj je moguće položiti online ili dolazimo u Vaše prostore! 

 

 

Review for Usluga
5/5