+385981933015 info@energoatest.hr

Osposobljavanje za pružanje prve pomoći na radu predviđeno je Zakonom o zaštiti na radu, a tvrtka ENERGOATEST d.o.o. nudi Vam osposobljavanje za pružanje prve pomoći na radu u terminima koji su prilagođeni Vama i to u Vašim ili našim prostorijama.

Ukoliko radnicima još niste osigurali osposobljavanje za pružanje prve pomoći na radu i polaganje prve pomoći za radnike pozivamo Vas da nam se javite na naše kontakte:

Za termine, cijene i dodatne infrmacije nazovite nas na:

098 193 3015

E-mail: info@energoatest.hr

 

Osposobljavanje za pružanje prve pomoći na radu koje obavlja naša tvrtka, dostupno je na području cijene Hrvatske! Obratite nam se s povjerenjem!

 

Nesretni događaji naša su svakodnevica, ne biraju vrijeme ni mjesto. Osposobljavanje za pružanje prve pomoći osigurat će pravilno spašavanje života i zbrinjavanje ozlijeđenog ili naglo oboljelog čovjeka. Osposobljavanje za pružanje prve pomoći osigurat će radnicima znanje o pravilnim postupcima prve pomoći kako bi daljnji tijek i zbrinjavanje ugroženog čovjeka bilo uspješno. Ova tema postaje sve značajnija u radu pojedinca, u očuvanju života i zdravlja i kvalitete života.

 

 

Zakonom o zaštiti na radu predviđen je broj osoba za osposobljavanje za pružanje prve pomoći na radu.

 

Prva pomoć predstavlja postupke kojima se pomaže ozlijeđenoj osobi na mjestu nesreće, a prije dolaska medicinskih djelatnika ili hitne pomoći. Ovim se postupcima nastoji se otkloniti opasnost po život, pomoći unesrećenom umanjiti bol i dati toj osobi osjećaj sigurnosti.

Osposobljavanje za pružanje prve pomoći na radu je dužnost poslodavca. Poslodavac je dužan osigurati osposobljavanje određenog broja zaposlenika te im staviti na raspolaganje potrebnu opremu. Poslodavac je po navedenim propisma dužan osigurati pružanje prve pomoći zaposlenicima ukoliko dođe do ozljede na radu ili iznenadne bolesti sve do upućivanja unesrećenog na liječenje u zdravstvenu ustanovi. U skladu s tim, poslodavac je dužan osigurati osposobljavanje , a zatim i polaganje prve pomoći za radnike.

 

Za termine, cijene i dodatne infrmacije nazovite nas na:

098 193 3015

E-mail: info@energoatest.hr

 

Novčanom kaznom od 10.000 do 20.000 kuna kaznit će se za prekršaj poslodavac ne postupi sukladno Zakonu.

Ukoiko na radilištu ili radnim prostorijama radi do 20 radnika, najmanje 1 mora proći osposobljavanje za pružanje prve pomoći na radu. Za svakih idućih 50 radnika, potrebno je da još po jedan zaposlenik prođe osposobljavanje. Ako postoji više radnih prostora ili radilišta s manjim brojem radnika, ovo pravilo se treba prilagoditi tom konkretnom slučaju prema elaboratu o procjeni rizika.

Osposobljavanje za pružanje prve pomoći na radu ima cilj osposobiti djelatnike da samostalno i ovlašteno pruže prvu pomoć u slučaju ozljede na radu. Osposobljavanje za pružanje prve pomoći na radu bit će od koristi radnicima kako u profesionalnom životu, tako i privatno.

 

 

Review for Usluga
5/5