+385981933015 info@energoatest.hr

Sprinkler sustav je najugrađivaniji sustav zaštite od požara na svijetu koji vrši funkciju gašenja požara pomoću vode, ali i dojave požara aktivacijom alarmnih zvona. Zbog njegove uloge, vrlo je važno redovito vršiti servis sprinkler stanice.

Za vas vršimo servis sprinkler stanice!
Obratite nam se s povjerenjem!

E-mail: info@energoatest.hr

Telefon: +385 98 19 330 15

Elaboratom zaštite od požara koji je sastavni dio Glavnog projekta za izgradnju neke građevine definira se i obveza ugradnje sprinkler sustava ili nekog drugog sustava zaštite od požara. Svaka osoba može i samoincijativno ugraditi sprinkler sustav u svoju.

Kako radi sprinkler sustav

Svaki sprinkler sustav sastoji se od:
– sprinkler mlaznica,
– cjevovoda,
– sprinkler ventila,

Te sve treba biti povezano sa izvorom vode te uredno vršiti servis sprinkler stanice.

U slučaju požara dolazi do povećanja temperature okoline. Na sprinkler mlaznici najbližoj požaru će se zbog povećanja topline rasprsnuti ampula koja otvor na mlaznici drži zatvorenim. Tada će kroz taj otvor krenuti voda, čime započinje gašenje požara. U sprinkler stanici će doći do otvaranja sprinkler ventila i voda će iz izvora napajanja poteći cjevovodom do aktivirane mlaznice. Dio vode će također aktivirati alarmno zvono.

Za vas vršimo servis sprinkler stanice!
Obratite nam se s povjerenjem!

E-mail: info@energoatest.hr

Telefon: +385 98 19 330 15

Zajedničko svim sprinkler sustavima je:

• ne reagiraju na dim i aktiviraju se zbog topline
• efikasnija evakuacija
• štete od posljedica požara su neznatne
• količina vode za gašenje požara je minimalna

Servis sprinkler stanice

Prema Zakonu o zaštiti od požara ispravnost i funkcionalnost izvedenih stabilnih sustava pa tako i servis sprinkler stanice potrebno je obaviti sukladno uputi proizvođača. Servis sprinkler stanice provjerava korisnik, na način da ovlaštena pravna osoba utvrdi ispravnost i funkcionalnost sustava najmanje jednom godišnje, o čemu se sastavlja zapisnik i izdaje uvjerenje.

Dakle, u samom projektu sprinkler sustava propisano je u kojim rokovima je potrebno napraviti servis sprinkler sustava i što se sve treba provjeriti. Zakonom propisani minimum iznosi jednom godišnje.

Neodržavanje ovog sustava značajno se smanjuje njegov besprijekoran rad i sigurnost korisnika. Naše poduzeće je ovlaštena pravna osoba za obavljenje servis sprinkler stanice. Naši educirani zaposlenici sa bogatim iskustvom u području zaštite od požara izvršit će sve potrebne radnje za vašu sigurnost.

Za vas vršimo servis sprinkler stanice!
Obratite nam se s povjerenjem!

E-mail: info@energoatest.hr

Telefon: +385 98 19 330 15

Review for Usluga
5/5